O denli sıkıntılı dertli ‘akşama ne pişirsem?’ diye düşünmeyin… Sizin için bu sorunu çözüyoruz… Bugün menümüz fazlaca pratik: birinci vakit içinderda havuçlu terbiyeli çorba, akabinde tavuklu kase, akabinde ise yalnızca 3 materyalli bir kurabiye tanımımız var! Hazırsanız haydi başlayalım…????
Terbiyeli havuç çorbası tanımı
Materyaller:
1. Sarımsağı ve havuçları rendeliyoruz.
2. Tencerede göz sonucu sıvı yağı biraz kızdırdıktan daha sonra sarımsak ve havuçları biraz kavurun.
3. Kavurduktan daha sonra su, şehriye ve tuzunu da ekleyip kaynamaya bırakın.
4. Başka yandan terbiyeyi hazırlayın, bütün gereçleri bir kapta karıştırın.
5. Şehriyeler yumuşayınca çorbadan 3 kepçe alıp terbiyeye ekleyin ve karıştırın.
6. Terbiyeyi yavaşça çorbaya katın ve katarken kaynayana kadar daima karıştırın.
7. Bir iki taşım daha kaynattıktan daha sonra ocağın altını kapatın.
Tavuklu bowl (kase) tanımı
Materyaller:
1. Bir tencerede bulguru su ile birlikte kaynatıp pişirin.
2. Brokoliyi 2 dakika kaynar suda haşlayın.
3. Kabağı ince ince dilimleyip bir tavaya zeytinyağı koyun ve sarımsak ezip soteleyin.
4. Akabinde brokolileri de içine ekleyin ve biraz soteleyin.
5. En son çeri domatesleri ikiye bölüp onları da soteleyin ve tuzunu karabiberini atın.
6. Izgara zerzevatları tavadan aldıktan daha sonra tavuğu ince ince dilimleyip tavada pişirin, baharatlarını atın ve sarımsakla çeşnilendirin.
7. Kaselere dilimlenmiş ızgara tavuğu, sotelenmiş sarımsaklı zerzevatları ve bulguru eşit biçimde koyun.
6. Üzerine maydanozu ve bademleri de koyup zeytinyağı limonla servis edin.
Bugün ne pişirsem?’ Diye düşünenlere hazırladığımız, besleyici ve lezzetli menümüzün sonuna geldik. Herkese sağlıklı ve lezzetli günler! Başka menülerimize göz atmayı unutmayın! ????
Terbiyeli havuç çorbası tanımı
Materyaller:
2 orta uzunluk havuç
1 çay bardağı tel şehriye
1 diş sarımsak
6-7 su bardağı su
Sıvı yağ
Tuz
4 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurtanın sarısı
1 tepeleme yemek kaşığı un
Yarım limon suyu
1. Sarımsağı ve havuçları rendeliyoruz.
2. Tencerede göz sonucu sıvı yağı biraz kızdırdıktan daha sonra sarımsak ve havuçları biraz kavurun.
3. Kavurduktan daha sonra su, şehriye ve tuzunu da ekleyip kaynamaya bırakın.
4. Başka yandan terbiyeyi hazırlayın, bütün gereçleri bir kapta karıştırın.
5. Şehriyeler yumuşayınca çorbadan 3 kepçe alıp terbiyeye ekleyin ve karıştırın.
6. Terbiyeyi yavaşça çorbaya katın ve katarken kaynayana kadar daima karıştırın.
7. Bir iki taşım daha kaynattıktan daha sonra ocağın altını kapatın.
Tavuklu bowl (kase) tanımı
Materyaller:
3 diş sarımsak
1 su bardağı esmer bulgur ya da pirinç
2 su bardağı su
2 kesim ızgara tavuk
Bir avuç brokoli
1 orta uzunluk kabak
1 bardak çeri domates
Çeyrek demet maydanoz
Çeyrek fincan çiğ badem
Biraz limon
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
1. Bir tencerede bulguru su ile birlikte kaynatıp pişirin.
2. Brokoliyi 2 dakika kaynar suda haşlayın.
3. Kabağı ince ince dilimleyip bir tavaya zeytinyağı koyun ve sarımsak ezip soteleyin.
4. Akabinde brokolileri de içine ekleyin ve biraz soteleyin.
5. En son çeri domatesleri ikiye bölüp onları da soteleyin ve tuzunu karabiberini atın.
6. Izgara zerzevatları tavadan aldıktan daha sonra tavuğu ince ince dilimleyip tavada pişirin, baharatlarını atın ve sarımsakla çeşnilendirin.
7. Kaselere dilimlenmiş ızgara tavuğu, sotelenmiş sarımsaklı zerzevatları ve bulguru eşit biçimde koyun.
6. Üzerine maydanozu ve bademleri de koyup zeytinyağı limonla servis edin.
Bugün ne pişirsem?’ Diye düşünenlere hazırladığımız, besleyici ve lezzetli menümüzün sonuna geldik. Herkese sağlıklı ve lezzetli günler! Başka menülerimize göz atmayı unutmayın! ????