Bugün ne pişirsem diye düşünüyorsanız, bu içeriğimiz tam size göre. Bugün menüde kabak çorbası, hünkarbeğendi, pirinç pilavı ve muzlu magnolia tanımlarımız var…
Kabak Çorbası Tanımı
Materyaller
1. Tereyağı ve sıvı yağı tencereye koyup eritin.
2. Unu ek edip kokusu çıkana kadar birkaç dakika kavurun.
3. Bir taraftan çırpma teliyle süratlice çırpıp öbür taraftan sütü ek edin.
4. Suyu ek edip düzgünce karıştırdıktan daha sonra kaynamasını sağlayın.
5. Kaynamaya başlayınca, kabuklarını soyup doğradığınız kabakları ek edip kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
6. Blenderdan geçirip, tuzunu, dereotunu ve baharatları ek edin.
7. Kıvamı koyu olursa, sunu arttırabiirsiniz.
Hünkarbeğendi Tanımı
Materyaller
1. Soğanları ve tereyağını bir tencereye alıp soteleyin daha sonrasında içerisine etleri ekleyip orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
2. daha sonrasında sarımsak ve biberleri ek edin. Domatesleri, salçayı, suyu ve baharatları ekleyip 1 saat kadar kapağı kapalı biçimde pişirin.
3. Beğendi için patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun. Bir tencereye tereyağı ve unu alıp unu kavurun.
4. İçerisine patlıcanları ekleyip güzelce karıştırın. daha sonrasında içerisine kaşarıda ek edip düzgünce karıştırarak pişirmeye devam edin.
5. Tencereyi ateşten alıp içine tuz, muskat ve ılık sütü ekleyip patlıcanların çekmesi için bekletin.
6. Kıvama gelen beğendiyi bir tabağa alıp üzerine etleri koyarak servis edin.
Muzlu Magnolia Tanımı
Materyaller
Tabanı için:
1. Bisküviyi bir poşetin içine koyup, elimizle ufalıyoruz.
2. Tabana bisküvileri koyuyoruz.
3. Muhallebi için; vanilya ve krem şanti hariç tüm materyalleri tenceremizin ortasında karıştırıyoruz ve daha sonrasında ocağımızın altını açıp kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz. Ocağı kapatıp, vanilya ekleyip, karıştırıyoruz.
4. 10 dakika soğutup, krem şantiyi ekleyip, karıştırıyoruz.
5. Muhallebiyi robottan geçiriyoruz yahut mikserle çırpıp pürüzsüz bir kıvam alıyoruz ve bisküvilerin üzerine ekliyoruz ve muhallebi için içine dilimlediğimiz muzlardan ekliyoruz.
6. Çikolata sos için; kremayı ısıtıyoruz ve kenarlardan kaynamaya başlayınca ocağı kapatıp, içine çikolataları ekleyip, karıştırarak eritiyoruz.
7. Çikolata sosu 2 dakika soğumaya bıraktıktan daha sonra muhallebi için üzerine ekliyoruz. Tatlı oda sıcaklığına geldikten daha sonra buzdolabında endazesiz 4-5 saat bekletip servis yaparken istediğimiz biçimde süslüyoruz.
Öbür içeriklerimize de göz atabilirsiniz:
Kabak Çorbası Tanımı
Materyaller
2 adet yeşil kabak
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı süt
4 su bardağı su
Bir tutam dereotu
Tuz, pul biber, karabiber, nane
1. Tereyağı ve sıvı yağı tencereye koyup eritin.
2. Unu ek edip kokusu çıkana kadar birkaç dakika kavurun.
3. Bir taraftan çırpma teliyle süratlice çırpıp öbür taraftan sütü ek edin.
4. Suyu ek edip düzgünce karıştırdıktan daha sonra kaynamasını sağlayın.
5. Kaynamaya başlayınca, kabuklarını soyup doğradığınız kabakları ek edip kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
6. Blenderdan geçirip, tuzunu, dereotunu ve baharatları ek edin.
7. Kıvamı koyu olursa, sunu arttırabiirsiniz.
Hünkarbeğendi Tanımı
Materyaller
500 gr kuzu but
1 adet soğan
2 yk tereyağı
1 diş sarımsak
1 adet biber
2 domates
1 tk domates salçası
1,5 sb ılık su
1 tk tuz
1 tk karabiber
3-4 adet bostan patlıcanı
3 yk tereyağı
2 yk un
1,5 sb ılık süt
1 tk tuz
1/2 sb kaşar peyniri
1/4 tk muskat
1. Soğanları ve tereyağını bir tencereye alıp soteleyin daha sonrasında içerisine etleri ekleyip orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
2. daha sonrasında sarımsak ve biberleri ek edin. Domatesleri, salçayı, suyu ve baharatları ekleyip 1 saat kadar kapağı kapalı biçimde pişirin.
3. Beğendi için patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun. Bir tencereye tereyağı ve unu alıp unu kavurun.
4. İçerisine patlıcanları ekleyip güzelce karıştırın. daha sonrasında içerisine kaşarıda ek edip düzgünce karıştırarak pişirmeye devam edin.
5. Tencereyi ateşten alıp içine tuz, muskat ve ılık sütü ekleyip patlıcanların çekmesi için bekletin.
6. Kıvama gelen beğendiyi bir tabağa alıp üzerine etleri koyarak servis edin.
Muzlu Magnolia Tanımı
Materyaller
Tabanı için:
- ️1 paket burçak bisküvi
1 litre süt
️2 türk kahvesi fincanı toz şeker
️2 yemek kaşığı nişasta
️4 yemek kaşığı un
️1 yumurta
️1 paket vanilya
️1 paket krem şanti
️1 paket krema
️150 gram çikolata
- ️2 adet muz
1. Bisküviyi bir poşetin içine koyup, elimizle ufalıyoruz.
2. Tabana bisküvileri koyuyoruz.
3. Muhallebi için; vanilya ve krem şanti hariç tüm materyalleri tenceremizin ortasında karıştırıyoruz ve daha sonrasında ocağımızın altını açıp kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz. Ocağı kapatıp, vanilya ekleyip, karıştırıyoruz.
4. 10 dakika soğutup, krem şantiyi ekleyip, karıştırıyoruz.
5. Muhallebiyi robottan geçiriyoruz yahut mikserle çırpıp pürüzsüz bir kıvam alıyoruz ve bisküvilerin üzerine ekliyoruz ve muhallebi için içine dilimlediğimiz muzlardan ekliyoruz.
6. Çikolata sos için; kremayı ısıtıyoruz ve kenarlardan kaynamaya başlayınca ocağı kapatıp, içine çikolataları ekleyip, karıştırarak eritiyoruz.
7. Çikolata sosu 2 dakika soğumaya bıraktıktan daha sonra muhallebi için üzerine ekliyoruz. Tatlı oda sıcaklığına geldikten daha sonra buzdolabında endazesiz 4-5 saat bekletip servis yaparken istediğimiz biçimde süslüyoruz.
Öbür içeriklerimize de göz atabilirsiniz: