Adani Elektrik, Merkezin Güç Dağıtıcıları Sıralamasında İlk Sırada

Beykozlu

New member
Adani Electricity, Mumbai’de 31.5 bin hane ve kuruluşa hizmet veriyor. (Dosyalar)

Milyarder Gautam Adani’nin grubunun bir parçası olan Adani Electricity Mumbai Limited (AEML), şirketin bugün yaptığı açıklamaya göre merkezin genel yönetim için güç dağıtımcıları sıralamasında birinci oldu.

Bir basın açıklamasına göre, enerji bakanlığının 71 elektrik dağıtım şirketinin 11. ‘Yıllık Entegre Derecelendirme ve Sıralaması’nda 100 puan üzerinden en yüksek 99,6’yı aldı.

Ülkenin finans başkenti Mumbai’de 31,5 bin hane ve kuruluşa hizmet veren AEML, ilk beş discom arasında tek özel şirket olarak ortaya çıktı. Ayrıca herhangi bir olumsuz not almayan ilk 15 discom arasında yer alıyor.

Faturalama verimliliği, düşük dağıtım kaybı, tahsilat verimliliği ve kurumsal yönetişim ile ilgili yönlerde 13 üzerinden 12,8 puan aldı.

“Bu bağımsız tanınma, müşterilerimize güvenilir, uygun fiyatlı ve sürdürülebilir elektrik sunma taahhüdümüzün bir kanıtıdır. Küresel ölçütleri aşmak için hizmetlerimizi ve altyapımızı geliştirmeye devam edeceğiz. Ayrıca, yenilenebilir enerji payımızı ikiye katlamayı tavsiye ediyoruz. %60,” dedi AEML genel müdürü Kandarp Patel.

Power Finance Corporation Ltd tarafından gerçekleştirilen derecelendirmeler, son üç mali yılın (2019-20’den 2022-23’e) hesaplarına dayanmaktadır.

(Sorumluluk Reddi: New Delhi Television, bir Adani Group Şirketi olan AMG Media Networks Limited’in bir yan kuruluşudur.)